Contact

Saya reply email bergantung pada soalan yang ditanya. Kadangkala saya reply. Kadangkala saya tak reply. Kadang-kadang saya reply lambat sebab tengah buat hal sendiri jadi tolak tepi dulu so that nanti boleh reply elok-elok bukan nak cepat-cepat je. Tapi kadang-kadang terlepas pandang pulak. Kalau saya tak reply kemungkinan besar soalan yang ditanya adalah:

-annoying,
-tak tahu nak jawab macam mana.
-di luar bidang kuasa saya (seperti macam mana nak tukar course & syarat kelayakan architecture bermacam-macam uni, tanya pasal course lain, etc)
-sesuatu yang saya dah pernah explain dengan panjang lebar tetapi masih ditanya berulang kali.
-tanpa pengenalan diri dan ayat tunggang terbalik serta short form yang melampau macam tak pergi sekolah yang memeningkan kepala nak faham.

Tapi saya tak kisah kalau ada readers/students yang nak email cerita pengalaman dia atau nak pendapat saya. Macam saya cakap, reply bergantung pada soalan & situasi. Jadi mohon jangan kecil hati, dah warning dah ni. Sebab terlalu banyak dapat email yang *&^%$#!

Saya juga prefer kalau BANYAK soalan, tanya dalam bentuk point form instead of karangan berjela-jela last-last saya sendiri tak faham apa yang awak nak saya respond? Saya hanya akan cuba membantu orang yang nak bantu diri dia sendiri.

 Review? Saya suka bagi review yang jujur yang saya kena cuba dahulu.

My email: sophiealyahya@gmail.com

p/s: please don't ever ask for my whatsapp. That is my privacy.

4 comments:

  1. Assalamualaikum, maaf mengganggu. saya nk tanya dlm course arkitek ada x silibus atau tajuk Building information management. TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Lain uni mungkin lain sikit silibus atau subjek dia. Tapi waktu saya belajar takde silibus tu. Sekian.

      Delete
  2. assalamualaikum akak sophie..sy syiera.. akak sy baru2 ni ada dapat tawaran smbung belajar dekat poli ipoh.. dip seni bina..yeah dlu sy mohon untuk bidng ni sbb sy mint n sy ingt bidang ni more kpada drawing.. but once sy baca blog akak sy dah faham apkah itu architecture.. tapi minat sy still x pdm sbb bidng ni agak mncabar.. tapi dalam happy2 sy.. sy tkot sbb ramai kwn2 sy quit tngh jln even dorng genius alasan (stress,x larat dn etc) sy jdy tkot... i need ur advice.. sbb bln 12 ni bru start sem 1 sy.. sy prlukn kata2 smngat dari akak.. mcm mne nak handle.. mcm mne nak sadokn hati hahaha ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.. tapi apa2 pon sy suke sngt2 blog akak.. sbb bnyk bgitau ap yg sy x tahu dn ajar sy bnyk prkara ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. Hye... Tadi sy ade terbaca pasal akk kje kt burger king... Sampai sekarang suspiciousbape Perkerja tu buang ngn minyak yg buat goreng tu... Boleh akk bagitau..???

    ReplyDelete

P/S: Nak tanya pasal senibina/architecture? Sila baca SEMUA entri saya pasal 'Study & Architecture Guide' di column belah kanan blog, baca semua komen orang dan apa yang saya reply berserta Q&A di ask.fm saya. Soalan yang dah ada jawapan tidak akan dilayan. Terima kasih.

Terima kasih pada yang ringan tangan komen entri yang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...